دوشنبه 30 مهر 1397 | Monday 22 October 2018

 

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان از برگزاری گسترده دوره آموزشی مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشتارگاههای دام و بخشها و روستاهای این شهرستان خبر داد.

به  گزارش سیرجان پرس  و به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان  دکتر علیرضا زینلی پور رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان اظهار داشت: با توجه به شروع فصل تزاید و تکثیر کنه ها به عنوان ناقل بیماری مشترک بین انسان ودام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، دوره آموزشی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشتارگاههای  دام ، بخشها ، روستاها و در مناطق عشایری  این شهرستان برگزار شد.
وی افزود: با همکاری شهرداری سیرجان برای کارکنان کشتارگاه دام  به ویژه سلاخها و قصابهای شاغل در کشتارگاه دام  کلاس آموزشی راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه برگزار شد و همچنین با همکاری و هماهنگی های صورت گرفته با بخشداریها و دهداریها ، جهاد کشاورزی و مرکز بهداشت این دوره آموزشی در مناطق پاریز ، بلورد ، زید آباد ، هما شهر ، چهار گنبد ، شریک آباد ، نصرت آبادئ و نواحی اطراف مناطق حیات وحش  برگزار گردید.
به گفته این مقام مسئول در این دوره های ی آموزشی برگزار شده مجموعاٌ بیش از 300  نفر شرکت کرده اند.
دکتر زینلی پور تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(cchf) را یکی از بیماریهای حاد و مشترک بین انسان و دام برشمرد و افزود: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده، کشتار غیرمجاز دام و تماس مستقیم با دام آلوده و یا خون و مایعات بدن دام آلوده می تواند به انسان منتقل شود.
وی یادآور شد: بیماری در دام جز تب خفیف و گذرا علامت دیگری ندارد و پرندگان نیز به جز شترمرغ به عفونت مقاومند.
وی کشاورزان، دامداران، چوبداران، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه و تمام افرادی که به نحوی با دام یا محصولات خام دامی سروکار دارند را جزو گروه های در معرض خطر بیماری عنوان کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان جداسازی محل نگه داری دام از محل زندگی، بهسازی جایگاه نگهداری دام، سمپاشی بدن و جایگاه نگهداری دام، تدابیر لازم جهت محافظت از گزیده شدن توسط کنه ناقل، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام و عدم خرید گوشت از این مراکز را از جمله راه های مقابله و پیشگیری از این بیماری برشمرد.
به گفته این مقام مسئول، نگه داری لاشه دام کشتار شده پس از کشتار به مدت 24 ساعت در دمای یخچال(صفر تا 4 درجه سانتی گراد) با ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی سبب ایجاد جمود نعشی و کاهش pH سبب از بین رفتن ویروس می شود که بعد از این مدت می توان گوشت را مصرف کرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
بازخوانی کپچا


 

تمامی حقوق متعلق به پایگاه خبری سیرجان پرس میباشد هرگونه کپی برداری غیر مجاز بدون ذکر منبع مورد پیگیرد قانونی واقع میگردد .  Copyright © 2015 - 2018

Template Design:Dima Group